Reparaties

Iedereen kent het wel, er is een probleem met de computer of laptop waardoor hij niet meer werkt of trager wordt, dat willen we natuurlijk zo snel mogelijk verholpen hebben.

Vaak is de oorzaak “vervuiling”.
Door het gebruik sluipt er vervuiling binnen zoals virussen, spyware wormen en dat kan tot problemen leiden. De problemen kunnen zo ernstig worden dat de computer of laptop niet meer werkt, of nog erger: dat u de dupe bent geworden van kwaadwillige programma’s met alle gevolgen van dien.

Om de pc en laptop goed te laten functioneren raden wij u aan om hem te laten nakijken en opschonen.
Door het opschonen worden malware verwijderd en de computer of laptop gecontroleerd en bijgewerkt zodat hij weer snel en goed kan functioneren.
De frequentie van een opschoon-beurt is bij iedereen verschillend. Gemiddeld zeggen wij om het half jaar tot een jaar.

Tarieven 2024

Onderzoekskosten: € 27,50
Uurtarief op locatie: € 72,50

Opschonen pc/laptop: € 55,50
Kleine reparaties: € 33,00 (maximaal 30 min)
Overige reparaties: € 72,50 p.u.
Herinstalleren pc/laptop zonder behoud van gegevens: € 59,00
Herinstalleren pc/laptop met behoud van gegevens: € 80,50

– Wij berekenen onze reistijd op basis van het standaard uurtarief. (€ 72,50)
– De genoemde prijzen zijn excl. 21% btw

Meest voorkomende computer virussen

Malware:

Malware is een verzamelnaam van schadelijke en ongewenste software. Het doel van deze software is uw privacy schenden. Onder malware verstaan we: Virussen, wormen, trojans, spyware, adware

Trojan:

Zijn programmatjes die zich vermommen als een nuttig programma. Na het installeren zet een trojan poorten (deuren) open naar het internet. Via deze poorten kunnen hackers vervolgens toegang krijgen tot de pc. Met een Trojan staat de pc dus open voor de buitenwereld. Een trojan zit meestal verwerkt in bepaalde software die gratis van het internet is te downloaden, het kan ook als een bijlage worden verwerkt in de
e-mail. Dit kunt u bijvoorbeeld zien aan de vreemde tekst in de bestandsnaam.

Virussen:

Een virus is een programma dat zich nestelt aan een ander programma en zichzelf repliceert. Op deze manier probeert een virus zich snel te verspreiden. De schade kan variëren van lichte schade (trage pc, opspringend venster, raar gedrag van de pc) tot zware schade zoals het wissen van bestanden of zelfs de gehele inhoud van de pc.

Worm:

Een worm is vergelijkbaar met een virus maar verspreidt zich op een andere manier, een virus verspreidt zich over bestanden en een worm verspreidt zich van pc naar pc via een netwerk of via de e-mail. Wormen veroorzaken vaak een toename in het netwerkverkeer, normale programma’s worden langzamer of de pc zal zelfs stoppen met werken.

Spyware:

Spyware is een verzamelnaam van software die zich ongezien installeert op uw computer. Deze software houdt bijvoorbeeld uw persoonlijk surf-gedrag bij en kan deze informatie doorsturen naar verschillende bedrijven om hun verkooptechniek te kunnen bijsturen.

Deze software komt meestal mee met dubieuze software. (bijvoorbeeld om illegaal te kunnen downloaden)