(Draadloze) netwerk2018-10-15T13:27:30+00:00

Veel apparaten maken gebruik van internet/netwerk waardoor een netwerk meer wordt belast dan een aantal jaar geleden. De internet verbindingen worden steeds sneller maar het netwerk bij u thuis blijft vaak “achter”. Hierdoor vertraagt het netwerk de internetverbinding en kunt u storingen ondervinden.
Draadloze netwerken zijn niet meer weg te denken.

Wat steeds belangrijker wordt zijn de draadloze netwerken (WiFi-netwetwerk). Veel apparaten kunnen tegenwoordig draadloos werken. Denk daarbij aan een GSM, tablet, laptop maar ook een printer en speakers (Sonos/HEOS). Zelfs domotica (Ook wel huisautomatisering of smart home genoemd) kan tegenwoordig draadloos communiceren.
Door de sterke groei van draadloze apparatuur is het noodzaak om een goed werkend en stabiel draadloos netwerk te hebben. Helaas komt het geregeld voor dat de provider niet aan deze vraag kan voldoen met het gevolg dat apparaten niet goed werken (slecht WiFi-signaal, traag internet, wegvallen van het signaal)

Beijens ICT vindt dat een draadloos netwerk 100% in orde moet zijn om zo de volledige capaciteit en gebruikersgemak eruit te halen. Werken zonder storing, traag netwerk en wegvallen, daarom komen wij graag vrijblijvend op locatie bekijken wat de beste mogelijkheden zijn.

Een goed draadloos netwerk bestaat uit één of meerdere, goed (samen)werkend(e) Access Point(s). Een access point is een zender/ontvanger van het netwerk.

Beijens ICT maakt al sinds 2015 gebruik van Ubiquiti Unifi access points.
Unifi access point zijn betaalbare professionele access points voor zowel binnen als buitenshuis, voor een grote, maar ook voor een kleinere woning.

Een Unifi-netwerk bestaat uit minimaal één access point, wat gemakkelijk is uit te breiden met meerdere access points voor een beter bereik en snelheid.

De Unifi Access Point AC-LR is voorzien van Dual-band (2.4Ghz en 5GHz band) en beschikt over een long range antenne. Dankzij de long range antenne kan het een grote dekking creëren waardoor u op een grotere afstand nog steeds bereik heeft.
De 2.4 GHz band kan tot een snelheid van 450 Mbps en de 5 GHz band kan tot een snelheid van 867 Mbps. Het zendvermogen is 24 dBm (251 mW)
Deze access Point (UAP-AC-LR) kost bij Beijens ICT € 107,95** (incl. POE-injector,

Er is nog een eenvoudigere variant. Deze Unifi Access Point (UAP-AC-Lite) heeft ook een 2.4 Ghz en een 5 Ghz band maar geen long range antenne.
De 2.4 GHz band kan tot een snelheid van 300 Mbps en de 5 GHz band kan tot een snelheid van 867 Mbps. Het zendvermogen is 20 dBm (100 mW)
Deze access Point (UAP-AC-Lite) kost bij Beijens ICT € 90.95** (incl. POE-injector)

U kunt dus al in het bezit zijn van een stabiel WiFi-netwerk* voor € 90,95** !

* De dekking is in ieders pand verschillend waardoor het plaatsen van meerdere access points noodzakelijk kan zijn voor een dekkend en stabiel netwerk.
** Prijswijzigingen voorbehouden (15-10-2018)

Neem vrijblijvend contact op met Beijens ICT door een e-mail te sturen naar info@beijensict.nl of te bellen naar 013-4700825.