Draadloos netwerk

Veel apparaten maken gebruik van internet/netwerk waardoor een netwerk meer wordt belast dan een aantal jaar geleden. De internet verbindingen worden steeds sneller maar het netwerk bij u thuis blijft vaak “achter”. Hierdoor vertraagt het netwerk de internetverbinding en kunt u storingen ondervinden. Draadloze netwerken zijn niet meer weg te denken.

Wat steeds belangrijker wordt zijn de draadloze netwerken (WiFi-netwetwerk). Veel apparaten kunnen tegenwoordig draadloos werken. Denk daarbij aan een GSM, tablet, laptop maar ook een printer en speakers (Sonos/HEOS). Zelfs domotica (Ook wel huisautomatisering of smart home genoemd) kan tegenwoordig draadloos communiceren. Door de sterke groei van draadloze apparatuur is het noodzaak om een goed werkend en stabiel draadloos netwerk te hebben. Helaas komt het geregeld voor dat de provider niet aan deze vraag kan voldoen met het gevolg dat apparaten niet goed werken (slecht WiFi-signaal, traag internet, wegvallen van het signaal) Beijens ICT vindt dat een draadloos netwerk 100% in orde moet zijn om zo de volledige capaciteit en gebruikersgemak eruit te halen. Werken zonder storing, traag netwerk en wegvallen, daarom komen wij graag vrijblijvend op locatie bekijken wat de beste mogelijkheden zijn.

Beijens ICT

Mogelijkheden

Een goed draadloos netwerk bestaat uit één of meerdere, goed (samen)werkend(e) Access Point(s). Een access point is een zender/ontvanger van het netwerk. Beijens ICT maakt al sinds 2015 gebruik van Ubiquiti Unifi access points. Unifi access point zijn betaalbare professionele access points voor zowel binnen als buitenshuis, voor een grote, maar ook voor een kleinere woning.Een Unifi-netwerk bestaat uit minimaal één access point, wat gemakkelijk is uit te breiden met meerdere access points voor een beter bereik en snelheid. Bekijk hieronder de mogelijkheden die er zijn.

Beijens ICT

Ubiquiti UAP-AC-LR

Accesspoint met een zeer hoog zendvermogen waarmee eenvouding een gehele woning of kantoor voorzien kan worden met WiFi signaal. De UAP-AC-LR kan snelheden halen tot 867 Mbps dankzij de Wireless-AC standaard.

  • Werkt zowel met 2.4GHz als met 5GHz
  • Passieve 24v POE voeding
  • 1x Gigabit LAN verbinding
  • 24 dBm zendvermogen
Beijens ICT

Ubiquiti Unifi Cloud Key

De Unifi Cloud Key is een kant-en-klare controller om al uw Unifi apparatuur te benaderen vanaf één centraal punt, waar u ook bent. Met dit apparaat beheert en configureert u al uw Unifi apparaten. De Cloud Key draait deels op de Cloud zodat u op afstand apparaten kunt beheren via de webbrowser. Naast de basisfuncties, biedt de Unifi Controller de optie om een hotspot op te zetten met een klant en klare openingspagina (captive portal) die volledig te personaliseren is.

Beijens ICT

Ubiquiti Unifi US-8

Breid het netwerk uit met de Ubiquiti Unifi US-8. Een eenvoudige switch voor kleine tot middelgrote netwerken. De Switch beschikt over 8 Gigabit poorten en een maximale switchcapaciteit van 16Gbps. De switch is makkelijk te beheren met de Unifi controller.

Beijens ICT

Ubiquiti Unifi US-8-60W

Breid het netwerk uit met de Ubiquiti Unifi US-8-60W. Een eenvoudige switch voor kleine tot middelgrote netwerken. De Switch beschikt over 8 Gigabit poorten waarvan 4 PoE (802.3af) ondersteunen, een maximale switchcapaciteit van 16Gbps en het totale PoE budget is 60W. De switch is makkelijk te beheren met de Unifi controller.

Beijens ICT

Ubiquiti Unifi US-48-750W

Met de Ubiquiti Unifi switch US-48-750W kunt u gemakkelijk uw bedrijfsnetwerk uitbreiden. De Switch leverd uitstekende prestaties met intelligente switching, voorzien van 48 Gigabit poorten met PoE ondersteuning (Compatible met 8023.at (30W) en 802.6af (15.3W)) die afzonderlijk zijn in te stellen. Powerbudget van 750W, metalen behuizing en rachmantable.