Mesh-netwerk Amplifi

Om een goed en stabiel draadoos netwerk te creëren is er sinds een aantal jaar een nieuwe techniek op de markt: Een mesh-netwerk.

Een mesh-netwerk heeft één centrale router met één of meerdere mesh-points (antennes).

De mesh-point wordt geplaatst in een stopcontact dat zich nog in het bereik van de router bevindt.
Het Wifi-signaal wordt tussen al deze antennes gecommuniceerd waardoor je een beter bereik hebt dan met één enkele router.

Nog een pluspunt: Mocht je je door het huis bewegen dan zal je apparaat automatisch naar de antenne wisselen die het sterkste signaal biedt.
Repeaters kunnen dit niet waardoor de verbinding steeds wordt verbroken.

Unifi AmpliFi HD Set
Ubiquiti heeft momenteel een start-set die bestaat uit een Wifi-router en twee mesh points.
Op een mesh-point zijn led’s aanwezig die het bereik aangeven zodat je hem op de juiste plaatst kan monteren. De mesh-point heeft enkel een stopcontact nodig.
Daarnaast is het zeer gemakkelijk te installeren door middel van een APP op de telefoon/tablet, binnen enkele minuten bent u online.

AmpliFi HD is geen standaard router, het is een compleet systeem bestaande uit een router met display en twee mesh-points voor een complete WiFi dekking tot wel 1850 M².
Het WiFi netwerk werkt met een snelheid tot wel 1300Mbps (5 GHz) en 450Mbps (2.4GHz).

Een Ubiquiti AmpliFi HD set bedraagt € 349,95 incl. 21% BTW

Inhoud verpakking: AmpliFi Router, AmpliFi Mesh Points (2stuks), DC Adapter 9V / 1.7A, Ethernetkabel, snelle handleiding.

Dit pakket is voldoende voor een normale woning.
Mocht het toch nog te weinig bereik hebben dan is het erg gemakkelijk om een losse (of meerdere) mesh-points bij te plaatsen in het mesh netwerk.

Neem vrijblijvend contact op met Beijens ICT door een e-mail te sturen naar info@beijensict.nl of te bellen naar 013-4700825.